21 Март – Световният ден на хора със Синдром на Даун

Специалисти от Ресурсен център – Търговище взеха участие в Национална конференция с международно участие организирана от Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун, която се проведе в рамките на два дни 20 и 21.03.2015 г. в хотел „Царско село“, гр. София.

Елайн Струдър, Фулбрайт Професеор по Ерготерапия, специалист по сензорна интеграция, САЩ, запозна присъстващите със сензорно двигателните потребности, свързани с развитието на деца със Синдром на Даун.

Емили Пендар и Мариса Чианг- логопеди от „Capernaum Pediatric Therapy“- Минесота САЩ, представиха Естествено въздействащи стратегии. Техники за невербална комуникация и техники за подобряване на орално-могорните умения.

Русерсните учители се запознаха и с представената от Евелина Коцева, педагог от Института за прогресивно образование, презентация на тема JUMP MATH – канадска система за преподаване на математика.

Световният ден на хора със Синдром на Даун беше отбелязан и в Детските ясли, градини и училища на територията на обл. Търговище, където работят ресурсни учители от Ресурсен център – Търговище.

Снимков материал е поместен на